Semester dubbelt upp!

Idag sitter jag på jobbet och skriver. Ska möta upp Johanna och Josse (som sprang tjejmilen) på stan och då blev det lite tajt att åka hem emellan. Så nu sitter jag och äter lite mellanmål även fast det egentligen är middagstid. Keso med hallon och hårdbröd med ost, mums!

Just nu har jag väldigt få utredningar på jobbet men det brukar gå fort så har man fullt upp igen. Annars så har jag inte så mycket att berätta just nu. Ska på cannabisutbildning på fredag sedan bär det av till Sundsvall. Trodde att jag skulle få sällskap av Johanna upp men hon hade för mycket att göra på jobbet så hon blir kvar här nere:(  Utöver det kan jag ju berätta att jag har lyckats flytta min semester en vecka bakåt så nu får jag iaf en vecka med Johan!

Ja.. Imorrn ska jag springa vårruset. Har inte tränat nåt inför det så ingen idé att hoppas på en vettig tid =(
Cyklar ju till jobbet i princip varje dag så tar mig runt gör jag nog utan problem men man få olika kondition när man springer och cyklar. Men kul ska det bli! Hoppas på fint väder också!!

Motorcykeltur

I fredags så åkte jag motorcykel! Var lite rädd i början men sedan var det bara kul. Superfint väder, massa folk som satt ute och grillade, spelade allt möjligt och säkert bara njöt =) Blev ju inget grillat för oss men det var rätt skönt att bara vara hemma och mysa på kvällskvisten.
Lördag: Sov ut, käkade frukost på ballen och for sedan ut med motorcykeln. Först till Dalarö. Där stannade vi och fikade lite. Efter det for vi vidare till Nynäshamn. Det är så coolt att vattnet är utomlandsgrönt! Men det var ju inte så varmt direkt. Underbar dag iaf! Fick tag på mor min så efter Nynäshamn åkte vi till gamla stan och hälsade på henne. Hon hade inte så mycket tid för mig så det var bara att åka hem igen =)
På kvällen kom Johans kompis och hämtade oss och vi kikade på melodifestivalen. Det var roligare att kolla på dom där galningarna än själva tävlingen. Efter det drog vi till ett ställe som heter Sommar men det var så lång kö så jag och Johan stack hem istället.
Söndag: Köpte frukost på bageriet i Ålsten, tog med det och satte oss på klipporna och käkade. Hade med oss badkläder men fegade ur. Det var några som badade iaf. Hämtade upp Johans syster och sedan åkte vi och köpte tomatplantor till Johans mamma. For till föräldrarna och blev bjuden på mat och efterrätt. Eftersom det var morsdag så fick man ju ta en bit rulltårta! Fick sms av Sabina som var på besök i Stockholm. Hon satt och grillade i parken nedanför här så åkte dit och hälsade på henne. Vilken dag!!
Måndag: Jobbat. Har varit sjukt trött. Har ökat armhävningarna nu. Klarade 12 i rad så då fick jag öka till 30 armhävningar och fortfarande 100 sit-up. Tycker att det är en pina varje dag att göra dom! Nu får ni inget mer idag! Tjing!

Ny deal

Sofie: Hehe ja du har nog rätt i att luften inte är så frisk men förhoppningsvis bättre än att vara inne :P
Tina: Ja jag har 3 sista veckorna i augusti. Men jag kommer ju hem om 1 v också och stannar 10 dar!
Torsdag: Ja vad hände då. Cyklade till jobbet. Ärendedragning och sedan var det möte på ett behandlingshem. Bokade jobbilen och skrev ut en karta på hitta.se. Ringde Johan och förberedde honom på att jag kanske skulle behöva guidning och trodde att det hela skulle gå kalas! Min kollega som var med har bott i Stockholm i 30 år så tillsammans skulle vi väl hitta men icke! Hamnade hemma hos mig nästan. Fick smått panik och körde som en galning. Höll på att köra in i gråsuggor, bilar som tutade osv! SUUUUCK! Men vi tog oss dit, 20 min sen. Mötet gick bra. Hade legat vaken flera nätter och tänkt på det och målat upp värsta bilden.
När jag väl kom hem var jag hungrig men orkade inte laga mat. Sa till Johan att om min mamma hade bott i närheten hade jag tiggt mat av henne. Så vi ringde till Johans föräldrar istället och tiggde mat där :S Hur gott som helst! Kycklinggryta med ris. Ringde mor min också och gissa vart hon var! I TÄBY! Sjukt att hon inte ring och sagt till! Annars så hände inte så mycket denna dag =)
Fredag: Jobbade bara till 14.00 idag. Var lite lat och tog bilen idag. Dumt beslut! Har aldrig varit så mycket trafik! Stod i princip still hela vägen! Tror det tog 2 timmar om inte mer att åka 1,2 mil. Och så sjukt varmt i bilen!! Har hjälpt grannen i huset med att få ut en nyckel ur låset. Hon trodde att bara en man skulle kunna fixa det där men händig som man är så fixar Tea! Skulle iväg och grilla idag men han vi ska grilla hos svarar inte så nu blir det lite motorcykel istället!
Just de! Johan och jag har gjort en deal! Jag ska göra 20 armhävningar och 100 sit-ups varje dag fram till midsommar. Han ska göra 100 armhävningar och 100 sit-ups! Så nu ska vi bli vältränade!

kanonväder!

Dags för en uppdatering! Har knappt haft igång datorn alls på 1 vecka!
Torsdag: Det måste ha varit då jag, Johanna, Johan och Jonas var ut med cyklarna i skogarna vid Lida. Tyckte det var läskigt och lite svårt med min cykel som har så smala hjul. Jag måste sluta vara så harig! Var ute några timmar och hade med oss fika. Super nice!
På kvällen kom Sofie P hit. Hon hade varit och hälsat på Maria i Malmö och stannade till hos mig ett par dar.
Fredag: Jag och Sofie tog en promenad till min nya lägenhet. Hem och gjorde lunch och vilade lite. Båda två var helt förstörd! Tog bilen till skogskyrkogården eftersom jag hört att det ska vara så fint där. Mja.. För och handlade för att grilla. Middag vid 10 sedan kortspel och lite vin.
Lördag: Hade tänkt komma iväg på en cykeltur med Sofie relativt tidigt men då Johans cykel (som jag skulle låna) stod kvar hos Johanna sedan torsdagen blev det inte riktigt som jag hade tänkt. 14.30 kom vi iväg iaf och tog en tur på Djurgården. Helt underbart ute! På väg hem hamnade vi vid centralstationen osv. Där har jag cyklat en del nu och känner mig ganska trygg men var inte helt säker på att Sofie skulle klara det. Men det gjorde hon hur bra som helst! GRYMT! Tog oss hem igen, duschade och tog tunnelbanan in för en god middag på Paus tillsammans med Sofie och Johanna. Johan hade adopterats bort så Johanna följde med oss tillbaka och sov över.
Söndag: Köpte frukost och satt ute vid lillsjön och fika med Sofie och Johanna. Cyklade senare ut till Drottningholms slott med Sofie. Stosade omkring lite och bara njöt av vackra vädret. När vi kom hem tog jag en liten löprunda och sedan käkade vi tacos. Efter det blev det lite film, Thor, men jag var för trött för att se klart hela.
Måndag: Jobb. Cyklade in till stan och mötte upp Sofie och Johanna för en liten promenad. Innan jag mötte upp dom fick jag ringa min personliga gps för vägbeskrivning till Medborgarplatsen. Som vanligt cyklade jag vilse mitt i stan! Fattar inte hur jag alltid kan hamna vid centralstationen!! Vinkade av Sofie som skulle med tåget hem till Sundsvall. Fick vägbeskrivning hem. Tog en löprunda med karln. Sedan blev det sen middag och godnatt.
Tisdag: Jobb. Cyklade hem och packade om för pick-nick. Johan hade köpt engångsgrill så vi cyklade till Ålsten och satte oss på klipporna för att njuta av solen och äta gott. Grillen fungerade med nöd och näppe och båda två höll på att svält ihjäl innan maten var klar. Men det var mysigt iaf. Hade med oss badmintonracket och fotboll. Började blåsa så badmintonen gick bort men vi sparkade lite boll iaf. Jag var bättre på att knäa bollen än jag trodde.
Onsdag: Idag har jag varit och hämtat en bokhylla hos en kollega. Johan kom med lastbilen och hämtade upp den och körde den till lägenheten. Tung som stryk var den! Efter det köpte vi thaimat och satte oss vid vattnet och käkade. Fiskmåsar, änder och andra dumma fåglar kom och störde matron. Nu ska jag boka lite groupons!
Kort uppdatering sedan sist =) Har varit kanonväder heeela veckan!

Fisk ala Hans

Lat-Tea! Jag har varit så sjuk trött i veckan. Har snoozat så mycket på morgonen att jag inte haft tid att ta cykeln. Så då har jag tagit bilen och blivit irriterad på köerna när man ska hem. Det slog mig idag att jag förut nästan har hånat dom som sitter bilköer och tycker att det är så dåligt att alla sitter ensam i bilen. Vad gör då jag?! Samma sak.. Nog om det!
Igår fick jag ett recept av en kollega
- Torsk i en smörad ungsform med permesanost på, in i ugnen
- Bryna charlottenlök, vitt vin och grönsaksbuljong att koka upp ris i
(Jag hade inget vin så tog vatten istället)
- Lägg riset runt fisken och låt stå i ugnen till fisken är klar
Exakta mått, tider och grader får ni inte av mig för jag kör nästan alltid på känsla och lite på en höft :P
Blev väldigt gott men sen middag 21.30.
Var och lämnade lite grejer i nya lägenheten. Blev faktiskt lite less. Skrivit på att lägenheten ska vara möblerad. Det finns en säng, ett köksbord med två stolar och en tv som står på golvet. Tycker egentligen inte att det är möblerat men tänker inte klaga eftersom det är Johans kompis. Dessutom var jag tvungen att torka ur skåpen innan jag ställde in porslin osv. Men det blir bra!! Har tiggt lite möbler av kollegor så det ska nog bli beboligt där snart =) Soffa får jag nog kika på blocket.
Idag gick vi kort dag på jobbet. Tog en liten shoppingtur efter jobbet men hittade inte så mycket. Hittade ett par fina göra skor som jag blev sugen på. Provade jeansshorts men oj vad hemskt det ser ut med tjocka ben! Så istället blev det godis, vin och kosttillskott för trötthet. Köerna hem var gräsligt, säkert många som åker bort under ledigheten.

simpor och grodfötter

Igår var jag så trött efter att Angelica åkt. Gick och la mig och vilade innan jag skulle ut och spring. Drömde som sjukt! Drömde att jag var vaken, kollade ut och det blåste och regnade en massa så jag bestämde mig att jag inte skulle ut och springa. Så ringde telefonen och jag vaknade, då insåg jag att det inte alls regnade eller blåste. Måste undermedvetet ha försökt komma med undanflyker. Men det var ju bara att knyta på sig dojerna och ut och springa! Idag känns benen som bly!
Två spännande saker hände på väg till jobbet idag. Känns inte som att jag har mycket till liv när jag uppmärksammar sånt här men. Ena saken var en man som skulle svänga med cykeln, han var så övertydlig, sträckte ut armen så fint och pekade med fingret. Såg så proffsigt men samtidigt töntigt ut. Det andra var en kvinna som var klädd i en korallfärgad tajt onepiece och hade tåskor. Hon sprang med fötterna utåt och så längsamt! Började tänka på simpor och grodfötter (hette så va?!) när jag såg henne. Såg henne även när jag cyklade hem. Antingen har hon sprungit upp och ner för backen hela dan eller så hade hon samma arbetstider som mig idag.

Kör som en riktig stockholmare

Fick en komplimang av Angelica i fredags! Hon har varit på besök här i stora staden. Hon kom och hälsade på mig en sväng på jobbet i fredags och sedan åkte vi bil hem. Som alltid när man kör hem är det mycket köer men jag har börjat "tränga" mig och Angelica sa att det var väldigt bra av mig, precis som man bör göra! Fick också veta att jag blivit mycket bättre på att köra :P fast det vet jag inte vad det innebär för ett tag var jag inte direkt nån höjdare på att köra bil och bättre än så är inte så svårt att vara! Fast jag tycker att jag är rätt grym på att köra så det tar jag till mig! Då kör vi en kort sammanfattning av helgen
Fredag: Jobbade. Angelica kom, vi for och handlade och sedan grillade vi. Satt och surrade och gick och la oss rätt tidigt.
Lördag: Vaknad tydigt, åt frukost. Angelica sov ett tag till. Vi åkte in till stan och kollade på modevisning. Tog en fika och åkte tillbaka till lägenheten och tog det lugnt innan vi åkte till hard rock café för att inta lite mat. Efter det funderade vi på bowling, boule eller biljard men det mesta stängde så tidigt så det blev biljard. Angelica gjorde snyggaste stöten iaf! Vi skulle bara sätta svarta bollen och hade världens läge men på nåt vänster lyckades Angelica sätta vita i hålet. Det ska inte ens gå att göra som hon gjorde! Kul var det och vann gjorde vi tillslut ändå genom att Johanna satt den svarta =) Efter det var det bara hem och lägga sig. Jag och Angelica fick storsängen och tydligen var jag väldigt kramgo för Angelica sa att jag legat och hållt om henne under natten. Opps!
Söndag: Käkade lite frukost sedan for vi till överjärva gård och kollade på får och antika möbler. Var rätt trevligt, likande norra berget, men kändes som att man skulle kanske ha hyrt en unge.. For mot arlanda sedan, stannade vid märsta och köpte glass och satte oss vid en strand vid nåt slott. Det var också mysigt men rätt kallt. Nu har jag ätit lite rester och är mätt och trött. Ska nog vila en stund sedan måste jag nog ut och röra på mig! Ska ju snart springa vårruset. Skulle vara skönt om man hade lite kondis till det.. Tjo och tjimm!

Regn och rusk!

Nu håller karln på att dammsuga för fulla muggar eftersom vi får finbesök imorrn! Ja idag då?!
Cyklade till jobbet, hur fint väder som helst! Fick till och med strippa lite efter vägen =) När jag kom till en brant backe vid Bergshamra var det en man som cyklade i full fart nerför och genade över min sida, när han såg mig fick han veja och tappade balansen. Han ramlade och gled flera meter men verkade som att det gick bra iaf! Folk cyklar som galningar här! Jag gör i och för sig också det men försöker bättra mig! Blir irriterad på folk som går i cykelbanan och bussar som kör där man ska cykla :D
Jobbet har gått bra, ska skriva nya papper med förlängt vik. Är en på jobbet som fått nytt jobb så det finns nog möjliget att vara kvar om jag vill.
När jag slutade skulle jag in till stan och det regnade massor! Blev alldeles dyng sur! Var inte så trevligt!! Cyklade vilse också så jag fick ringa Johan flera gång och få vägbeskrivning. Tur att jag har honom att fråga som kan alla gator i stan! Tycker om min cykel iaf, den går så snabbt! När jag kom hem iaf så gick det att vrida ur varenda plagg! Skorna var det en sjö i! Medan jag tog en dusch for Johan iväg och köpte pizza. Nu är det snart läggdags för jag är så trött så trött.. Sofie du ska få bilder så småning om men just nu orkar jag inte vara så teknisk :P
Tjing tjong!
Ps. det är så många hurtiga människor här! Möter många som springer till jobbet på morgonen. Massvis som var ute och joggade nu i regnet. Jättemånga som cyklar. I min arbetsgrupp cyklar eller springer flera till jobbet och sedan tränar på lunchen för att få träningen gjord. En har sprungit flera maraton och nu "bara" springer några mil åt gången. En annan har sprungit 5 mil ett par gånger och ser det som en möjlighet att vara social med sina vänner. Andra tränar på gym och är lite vanligare med bara några pass i veckan. Gissa om man får prestationsångest. Tycker att jag är rätt hurtig men inget jämfört med de flesta...

2:a dagen

Vad har hänt idag då Tea? Vaknade av att Johan for iväg till jobbet, insåg då att jag inte hade ställt väckarn. Hade kunnat gå illa, ibland är det tur att man vaknar lätt. Cyklade till jobbet och det var såklart världens motvind när jag skulle upp för brantaste backen, kändes som att jag stod still =)
Glömde brillorna hemma så såg knappt nåt på jobbet idag. Men lugn dag. Hade samverkansmöte med polisen, hejdå-fika för Sara som snart går mammaledighet och skrivit lite på en utredning. På väg hem från jobbet blåste det också massor! Troode jag skulle blåsa av bron men klarade mig faktiskt. Hade varit väldigt surt om jag hade fått ta ett dopp. Tycker det är alldeles för kallt än! Till middag blev det fisksoppa med kräftstjärtar i och vitlöksbröd. 3:e dan i rad med vitlök. I måndags var jag and the gang på Olsson Olsson (??), en restaurang med vitlök som tema. Johanna beställde vitlöksöl! Jag åt köttlös hamburgare med vitlöksstrips. Gott men mycket. Nu sitter jag i soffan och myser med en kopp te. Tänkte att jag ska börja läsa en bok så det kanske blir det efter det här. Om jag har tur kanske det blir en liten bit cheesecake också :P

Långt mellan gångerna men nu kanske det blir nån ordning på det hela

Fick ett litet önskemål om att jag ska börja blogga så folk har koll på vad som händer här nere i Stockholm. Så det är väl lika bra att börja från och med den här veckan då.
Har varit på utbildning i Norrköping måndag och tisdag. Hade ganska höga förväntningar att jag skulle lära mig en massa men fick bli besviken. Blev inte nå mycket klokare än innan.. Kliva upp tidigt är ju inte heller riktigt min grej så nu är man trött som ett as.
Idag har jag varit ute på en lång power walk, nästan 2 timmar! Hade scooter i öronen och kopplar det direkt till Angelica. Hon kommer ju på fredag och det ska bli så kul! Har börjat få koll på området här men tänkte idag att jag skulle prova en väg jag inte gått förut, hamnade så klart inte helt rätt men det löste sig till sist iaf. Nu ska jag ta och lägga mig så jag orkar upp imorgon.

test..

Ska det verkligen gå så här enkelt? Är det bara att börja skriva igen?!

RSS 2.0